perjantai 2. lokakuuta 2015

Kaiken alku ja juuri (Autiotalo, Raahe)

Kaikki alkoi siitä kun Kasu kävi ensimmäistä kertaansa autiotalossa. Tämän jälkeen olemme alkaneet harrastamaan urbaania löytyretkeilyä.

Raahen autiotalolla kävin ensimmäisen kerran vuoden 2013 keväänä muutaman koulukaverini kanssa, kun olimme tekemässä koulutehtävää, ja etsimme sopivaa kuvauspaikkaa. Löysimme talon, joka näytti autiolta ja kävimme katsomassa sitä tarkemmin. Pihalla oli myös muita rakennuksia. Kaikkien ovet olivat auki, joten sisälle pääsi helposti tutkimaan. Rakennukset olivat täynnä vanhoja tavaroita ja roskia. Talon piha sopi hyvin koulutehtävän kuvaukseen, joten aloimme saman tien tekemään tehtävää. Kun olimme saaneet kuvaukset valmiiksi, halusimme käydä myös itse asuinrakennuksessa. Oven saimme helposti auki ikkunan kautta. Heti eteisestä lähti vanhat portaat yläkertaan, mutta päätimme tutkia ensin alakerran. Talossa oli paljon vanhoja huonekaluja, telkkari, vanhoja tietokoneiden näyttöjä, vaatteita ja perimmäisessä huoneessa sohva, joka oli täynnä lasten leluja, viinapulloja ja roskia. Keittiön kaapissa oli muutamia vanhoja astioita, jääkaapissa sinappia ja pöydällä vanhoja laskuja vuodelta 2007.

Sasun kanssa kävin talolla ensimmäisen kerran tämän vuoden alussa. Silloin kävimme myös ulkorakennuksissa, joita oli kaksi. Toisessa oli vain rojua ja toisesta löytyi sauna, jonka katto oli romahtamaisillaan
-Kasu


                                          Kuva talon sisältä, kuvia tulee myöhemmin lisää.

1 kommentti: